Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2008

Πωλείται η Citigroup;


Την πιθανότητα πώλησης μονάδων ή ολόκληρης της τράπεζας θα εξετάσει το ΔΣ της Citigroup την Παρασκευή, καθώς η πάλαι ποτέ Νο1 αμερικανική τράπεζα αντιμετωπίζει πρόβλημα... επιβίωσης.

Σύμφωνα με άτομο προσκείμενο στο θέμα, το οποίο επικαλείται το Bloomberg, το ΔΣ της Citigroup, θα συνεδριάσει σήμερα στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στη Νέα Υόρκη και στο τραπέζι των συνομιλιών θα τεθεί το ενδεχόμενο πώλησης τμημάτων ή ολόκληρης της εταιρείας, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal.Οι New York Times υποστηρίζουν, από την πλευρά τους, ότι τα στελέχη της Citi δεν φέρονται αποφασισμένα για μια πώληση ή έναν διαχωρισμό της εταιρείας.Η χρηματιστηριακή αξία της Citigroup υποχώρησε την Πέμπτη στα 26 δισ. δολάρια περίπου, έναντι 274 δισ. δολάρια στα τέλη του 2006. Συγκεκριμένα, υποχώρησε κατά 26% κλείνοντας κάτω από τα 5 δολάρια, για πρώτη φορά από το 1994.

Το σχέδιο που ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Citi, Βίκραμ Πάντιτ, αυτή την εβδομάδα, για περικοπές 53.000 θέσεων εργασίας, καθώς και η ανακοίνωση του δισεκατομμυριούχου Σαουδάραβα πρίγκιπα Αλουαλίντ μπιν Ταλάλ πως θα στηρίξει την τράπεζα, δεν κατάφεραν να μετριάσουν τους φόβους των επενδυτών σχετικά με την κερδοφορία της Citigroup.Η εκπρόσωπος της τράπεζας Κριστίνα Πρέτο αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα, ενώ επανέλαβε την πρόσφατη ανακοίνωση της Citi ότι διαθέτει «πολύ ισχυρή κεφαλαιακή βάση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: