Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2008

Τρ. Κύπρου: Συνάντηση Ηλιάδη με Μεντβέντιεφ

Μέσα στα πλαίσια της συμφωνίας εξαγοράς του 80% του μετοχικού κεφαλαίου της Ρωσικής Uniastrum Bank από την Τράπεζα Κύπρου, οι δύο πλευρές επισημοποίησαν συγκεκριμένο πρόγραμμα χρηματοδότησης μικρομεσαίων επιχειρήσεων στη Ρωσία, μέσω της υπογραφής Μνημονίου Συνεργασίας.

Το Μνημόνιο Συνεργασίας που υπογράφθηκε στο Κρεμλίνο στις 19 Νοεμβρίου 2008, αφορά την ανάπτυξη ενός κοινού χρηματοπιστωτικού προγράμματος από την Τράπεζα Κύπρου και την Uniastrum Bank ύψους 15 δισ. ρουβλιών (περίπου 405 εκ. ευρώ) για την περίοδο 2009-2011, και το οποίο θα απευθύνεται προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Ρωσίας. 

Η Τράπεζα Κύπρου και η Uniastrum Bank προχώρησαν στην συνεργασία αυτή αναγνωρίζοντας τις προοπτικές και την μεγάλη σημασία που έχουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις για την Ρωσική οικονομία καθώς και την ανάγκη για περαιτέρω ανάπτυξη και ενδυνάμωση του τομέα αυτού αφού η ζήτηση για παροχή χρηματοπιστωτικών διευκολύνσεων ικανοποιείται στο παρόν στάδιο μόνο κατά 20-30%.   

Όπως αναφέρει η Τράπεζα Κύπρου στην σχετική ανακοίνωσή της, «μέσα από την πολύχρονη παροχή χρηματοδοτικών υπηρεσιών στον τομέα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην Κύπρο και την Ελλάδα, έχει αποκτήσει την απαραίτητη τεχνολογική και οργανωτική εμπειρία. Αυτή ακριβώς η εμπειρία, σε συνδυασμό με την γνώση της τοπικής αγοράς και τα κεφάλαια τηςUniastrum Bank, θα την βοηθήσουν να επεκτείνει τις χρηματοπιστωτικές της παροχές προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Ρωσίας.

Η Uniastrum Bank πληροί όλες τις προϋποθέσεις για να εξελιχθεί σε μία από τις ηγετικές τράπεζες στον τομέα αυτό, εκμεταλλευόμενη το ανεπτυγμένο δίκτυο των 220 καταστημάτων της σε 45 περιοχές της Ρωσικής Ομοσπονδίας». 

Το Μνημόνιο συνεργασίας Τράπεζας Κύπρου και Uniastrum Bank υπογράφηκε παρουσία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Δημήτρη Χριστόφια και του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, κ.Ντμίτρι Μεντβέγιεφ.

Εκ μέρους της Τράπεζας Κύπρου, παρόντες ήταν οι κ.κ. Θεόδωρος Αριστοδήμου, Πρόεδρος Του Διοικητικού Συμβουλίου Συγκροτήματος Τράπεζας Κύπρου και Αντρέας Ηλιάδης, Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής Συγκροτήματος Τράπεζας Κύπρου, και εκ μέρους της Uniastrum Bank οι δύο ιδρυτικοί μέτοχοι Γκεόργκι Πισκόφ και Γκατζίκ Ζακαριάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: