Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2008

Οι προσφορές των τραπεζών μετά την κατακραυγή

Μειώσεις των επιτοκίων που... αύξησαν πρόσφατα και άλλες προσφορές, κάνουν η μία μετά την άλλη οι τράπεζες σε μια προσπάθεια να αντιτάξουν κοινωνικό πρόσωπο στη γενικευμένη κατακραυγή.
Η Εθνική Τράπεζα αναστέλλει για περίοδο 6 μηνών τους πλειστηριασμούς για στεγαστικά πρώτης κατοικίας μέχρι 300.000 ευρώ και για 12 μήνες τις δόσεις στεγαστικών για ανέργους του ΟΑΕΔ.
Μειώνει τα επιτόκια στις κάρτες κατά 1%, και ρυθμίζει τις σχετικές οφειλές μέσω των προϊόντων αναχρηματοδότησης με επιτόκιο 10%. Στη ρύθμιση μπορούν να υπαχθούν οι κάτοχοι καρτών της Εθνικής για υπόλοιπο μέχρι 10.000 ευρώ, ενώ για ανέργους δικαιούχους ΟΑΕΔ οι οφειλές τους ρυθμίζονται άτοκα σε 24 μηνιαίες δόσεις.
Η Eurobank διατηρεί τα επιτόκια καταθέσεων αμετάβλητα, αναστέλλει πλειστηριασμούς για στεγαστικό 1ης κατοικίας μέχρι 300.000 ευρώ για περίοδο 6 μηνών, καθώς και τις δόσεις στεγαστικών για κεφάλαιο και τόκους στους ανέργους ΟΑΕΔ έως το τέλος του 2009. Επίσης, μειώνει τα επιτόκια των πιστωτικών καρτών έως και 1% και των καταναλωτικών δανείων έως και 0,5%.
Η Πειραιώς μειώνει το Βασικό Επιτόκιο Χορηγήσεων για επαγγελματίες και μικρές επιχειρήσεις κατά 0,5%, καθώς και το επιτόκιο των πιστωτικών καρτών έως και 1%. Το νέο επιτόκιο των πιστωτικών καρτών διαμορφώνεται από 14,75% έως 15,75%, ανάλογα με τον τύπο της κάρτας.
Η Marfin μειώνει το επιτόκιο των Στεγαστικών Δανείων που είναι συνδεδεμένα με το ΕΚΤ κατά 0,50% και το Βασικό επιτόκιο χρηματοδότησης Μικρών επιχειρήσεων και Επαγγελματιών αναπροσαρμόζεται σε 6,40% από 6,90%. Το Προνομιακό επιτόκιο χρηματοδότησης Επιχειρήσεων μειώνεται σε 6,50% από 7,00%, τα επιτόκια πιστωτικών καρτών μειώνονται από 0,50% έως 1%, και το MARFIN Προσωπικό Δάνειο σταθερού επιτοκίου μειώνεται κατά 1%.
Η Αγροτική Τράπεζα μειώνει τα επιτόκια των καρτών έως 1%, παγώνει τις δόσεις των δανείων για έναν χρόνο και παρατείνει τη διάρκεια αποπληρωμής έως 2 χρόνια, χωρίς τόκους ποινής, στους ανέργους του ΟΑΕΔ. Επίσης αναστέλλει πλειστηριασμούς, παγώνει την καταβολή των δόσεων και αυξάνει το όριο των ενήμερων κεφαλαίων κίνησης των αγροτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: