Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2008

Ναι στο πακέτο λένε οι 4 μεγάλοι


Και στα τρία σκέλη του πακέτου των 28 δισ. ευρώ θα συμμετάσχουν οι τέσσερις μεγάλες τράπεζες της χώρας (Εθνική, Alpha Bank, Eurobank, Πειραιώς), όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο ο υπουργός Οικονομίας. Γ. Αλογοσκούφης.

Τέσσερις τραπεζίτες (οι κ.κ. Αράπογλου της Εθνικής, Νανόπουλος της Eurobank, Ματζούνης της Alpha Bank και Παταλάκης της Πειραιώς) είχαν συνάντηση πριν από λίγο με τον υπουργό Οικονομίας και τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γ. Προβόπουλο και τους ενημέρωσαν για τη σχετική απόφασή τους.
Να σημειωθεί ότι ήδη έχουν εκδηλώσει την πρόθεσή τους να συμμετάσχουν στο πακέτο τόσο η Αγροτική Τράπεζα όσο και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.
Εκ των ων ουκ άνευ είναι και η συμμετοχή των μικρότερων τραπεζών.
Εκτός πακέτου μένουν η Εμπορική Τράπεζα και η Marfin.
Όπως δήλωσε ο υπ. Οικονομίας μετά τη συνάντηση, η εξέλιξη αυτή αναμένεται να επιδράσει θετικά στην ελληνική οικονομία και να τονώσει τη ρευστότητά της.
Από την πλευρά του διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος χαιρέτησε την πρωτοβουλία των τραπεζιτών και δήλωσε αισιόδοξος ότι αφενός θα αποκατασταθεί η ρευστότητα και αφετέρου θα επιτευχθεί ο στόχος για πιστωτική επέκταση άνω του 10% το 2009.

Δεν υπάρχουν σχόλια: